FÅRENE

Vi har 17 moderfår og en vædder. De 10 moderfår er af racen Gotlandsk Pelsfår, mens de sidste syv er Islandske Får. De fire islandske får er røde, et er hvidt, mens to er sorte. En enkelt har horn, som deres far også havde. Vores vædder er en hvid islænder.

Sulten lamFårene bliver sat til vædder i november og december, og så begynder læmmesæsonen omkring den 15. april. Gotlænderne bliver løbet af en gotlandsk vædder, mens islænderne bliver sat til en islandsk vædder. Desværre er der ikke ret mange islandske får tilbage i Danmark. Derfor forsøger vi at øge bestanden gennem seriøs og målrettet avl.

Får og lam går ude hele året, men de bliver fodret i en 36 kvadratmeter stor, flytbar rundbuehal, som samtidig giver dem ly for vejret. De er nu meget hårdføre - selv når det er sne og frost, ligger de ofte udenfor hallen, selvom de naturligvis frit kan gå derind, hvis de har lyst. 

Vi har en permanent græsmark på 1,5 hektar til fårene. Derudover sår vi hvidkløver og græs som udlæg i kornmarkerne, som fårene så får lov til at græsse af efter høst. Om vinteren fodrer vi med korn, hø og halm samt tilskud af mineralfoder og salt. 

Vi klipper selv fårene en til to gange om året. Ulden bliver dels omdannet til filtstøvler hos Glerups Filtstøvler, og dels spundet til garn til lune sokker og plaider af Gerts mor.


FOTOALBUM - FÅRENE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fotoalbum - fårene

Stemningsbillede af fårene på marken ved vintertid Mæ siger det lille lam
Stemningsbillede af fårene på marken ved vintertid
 
 
Mæ siger det lille lam
 
 
Nogle af fårene er samlet. Lige et job for en border collie Fårenes fordringsplads
Nogle af fårene er samlet. Lige et job for en border collie
  
  
Fårenes fordringsplads
 
 
Er det nu vi skal have mad?
 
 
Se hvad vi har fået
 
 

TILBAGE TIL FÅRENE